Application Hosting bij Softwarebevers

Maakt u ook gebruik van standaard toepassingen? Heel veel bedrijven doen dat. Dat is ook logisch gezien de gelijkende primaire bedrijfsprocessen van bedrijven. Of een agent software verkoopt of auto's, het primaire proces is gelijk. In eigen beheer ontwikkelen en onderhouden van programmatuur kan erg duur zijn. Daar bovenop komen nog de kosten van de computers en de technisch specialisten.

Hierdoor komt het dat Application Hosting dezer dagen een bekend verschijnsel aan het worden is. En zeker niet ten onrechte. Het houdt namelijk in dat u uw functioneel en technisch beheer uitbesteedt bij een Application Service Provider (ASP). U heeft dan geen eigen ICT-kennis (beheerder) meer nodig en ook de benodigde computerapparatuur staat niet meer bij u in het pand, maar bij de ASP.

Dit biedt natuurlijk financiële voordelen, zeker als u gebruik maakt van een standaard toepassing die binnen uw branche vaker wordt gebruikt en gehost. Immers het technisch en functioneel beheer wordt voor meerdere eindgebruikers nog steeds door één beheerder/programmeur uitgevoerd. U deelt als het ware de kosten met anderen.

Hardware
De hardware die u nu gebruikt heeft zeer waarschijnlijk een overcapaciteit. Dit heeft te maken met een flexibele inzet van de hardware (piekbelasting) en een bepaalde reserve voor de toekomst. Hierbij komt nog dat anderen ook hun 'eigen' hardware hebben, met overcapaciteit. De opgestelde hardware bij een ASP (Application Service Provider) is een veelvoud van wat u nu gebruikt. Regel is: hoe groter de computercapaciteit, hoe lager de prijs per gebruiker. En van dat prijsverschil kunt u profiteren. U kunt voor zowel de IBM Power systemen (IBM i) als Windows Server omgevingen bij ons terecht.

Moderne technologie en kennis
Een ASP zal investeren in kennis en moderne technologie. Voor een ASP is dat een must. Voor u als eindgebruiker is dat overhead.