Storage oplossingen: IBM Flash System


Er is nog altijd een stijgende lijn in de vraag naar opslagcapaciteit voor data. Deze trend kunnen wij invullen met de producten uit het IBM en Lenovo Storage portfolio. Het opslaan van de data in een SAN of als NAS zijn oplossingen om uw data centraal op 1 plek te beheren. Hierbij is een diversiteit aan mogelijkheden die u in staat stellen uw datastromen te beheren.

Wilt u “bare metal” performance? Dan raden wij u de IBM Flash System aan. De IBM Flash Systems komen met intelligente technologische snufjes zoals Easy Tier, Flash Copy en remote mirroring. 

IBM Easy Tier: vaak is de snelheid van een systeem de bottleneck. Dit ligt dan meestal aan de zoektijd en doorvoerlimiet van de harde schijven. Een veel toegepaste oplossing hiervoor is om zoveel mogelijk disken in te zetten omdat meer disk armen snellere zoekresultaten opleveren en omdat er dan meer bandbreedte benut wordt. Met de Easy Tier functie in de Flash Systems kunt u zich de aanschaf van een hoop dure harde schijven besparen. Door gebruik te maken van Solid State Drives in combinatie met een pool SAS drives creëert de Flash system voor u één geautomatiseerde storage pool waarbij de meeste geraadpleegde data op de snelste schijven komt te staan. Omdat de doorvoersnelheid van een SSD vele malen sneller is dan die van een mechanische disk kunt u zich voorstellen dat dit voordelen met zich mee brengt: U heeft immers minder schijven nodig en u heeft een sneller resultaat.

Met Flash Copy kunt u snel Volumes kopiëren/ Snapshots maken, etc. Met de FlashCopy mirroring optie kunt u volumes synchroon of asynchroon naar een ander IBM Flash systeem kopiëren.  

Softwarebevers is IBM /Lenovo Business Partner en leverancier / reseller van het IBM/ Lenovo Storage portfolio. Wij leveren hierbij diensten zoals installatie en implementatie services en u kunt bij ons terecht voor het operationele beheer van uw Storage omgeving.